Meteen naar de inhoud

Kredietaanvraag

Als u een kredietaanvraag doet, wil de bank weten of u de lening kunt terugbetalen. Om deze vraag te kunnen beantwoorden, zal de bank verschillende documenten bij u opvragen. Het belangrijkste document is uw inkomensverklaring. Hierin staan uw inkomsten en uitgaven over een bepaalde periode. Om uw lening aanvraag te kunnen afronden, heeft de bank kopieën van dit document nodig, evenals andere documenten zoals uw kredietgeschiedenis en bewijs van woonplaats.

Zakelijke kredietaanvraag

Als u een zakelijke lening aanvraagt, zal de bank een aantal documenten van u aangeleverd willen hebben. Wanneer u een eenmanszaak of VOF bent zult u een inkomensverklaring van de afgelopen drie moeten kunnen laten zien. Wanneer u een BV/NV hebt zal u uw jaarrekening van de afgelopen drie jaar moeten aanleveren.

Om uw aanvraag voor een zakelijke lening af te ronden, heeft de bank kopieën van dit document nodig, evenals andere documenten zoals uw kredietgeschiedenis en bewijs van woonplaats. De bank kan ook vragen om een kopie van uw financiële prognoses.

Privé kredietaanvraag

Wanneer u een particuliere lening aanvraagt, zal de bank uw kredietgeschiedenis willen kennen en willen weten hoeveel geld u al hebt geleend. Het invullen van een aanvraag voor een onderhandse lening kan een lang en ingewikkeld proces zijn, dus zorg ervoor dat je alle benodigde documenten verzamelt voordat je begint.

Om uw particuliere lening aanvraag te voltooien, zal de bank kopieën nodig hebben van documenten zoals uw krediet geschiedenis en bewijs van woonplaats.

Welke lening past het beste bij u?

Er zijn veel verschillende soorten leningen beschikbaar, dus het is belangrijk dat u de lening kiest die het beste bij uw behoeften past. Als u een grote som geld nodig hebt en een goede kredietgeschiedenis hebt, kan een persoonlijke lening de beste optie zijn. Als u een nieuw bedrijf begint, komt u misschien in aanmerking voor een zakelijke lening. Deze leningen worden meestal verstrekt aan bedrijven die een sterke financiële geschiedenis en toekomstperspectieven kunnen aantonen.

Als u niet zeker weet welke lening voor u het meest geschikt is, praat dan met een financieel adviseur of kredietadviseur. Wij kunnen u helpen de juiste lening te vinden en loodsen u door het aanvraagproces.

Administraties | Belasting aangifte | Financieel advies