Meteen naar de inhoud

Toeristenbelasting

Als u een toeristische accommodatie runt, dan is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de toeristenbelasting. Dit is een heffing die moet worden betaald op overnachtingen binnen bepaalde gemeenten, en het is uw verantwoordelijkheid als ondernemer om deze belasting aan te geven bij de juiste autoriteiten.

Toeristenbelasting afhankelijk van uw gemeente

De toeristenbelasting varieert naar gelang van uw gemeente. In sommige gevallen is het een percentage van de totale kosten van het verblijf, terwijl het in andere gevallen een vast bedrag per persoon is. Informatie over de toeristenbelasting kunt u vinden op de website van uw gemeente of VVV-kantoor.

Wat is het doel van de toeristenbelasting?

De toeristenbelasting wordt gebruikt om lokale voorzieningen en diensten te financieren die ertoe bijdragen dat uw gemeente een aantrekkelijker bestemming wordt voor toeristen. Hierbij kunt u denken aan openbare parken, musea en evenementen. Door toeristenbelasting te betalen, helpt u de infrastructuur en voorzieningen in uw gemeente te verbeteren, wat zowel de plaatselijke bevolking als bezoekers ten goede komt.

Is toeristenbelasting aftrekbaar?

Nee, toeristenbelasting is niet aftrekbaar. Het wordt beschouwd als een verbruiksbelasting, en het is dus niet mogelijk om deze als bedrijfskosten te declareren.

Als blijkt dat u niet voldoet aan de eisen van de toeristenbelasting, kunt u sancties en boetes opgelegd krijgen. Daarom is het belangrijk dat u op de hoogte bent van de laatste informatie over de toeristenbelasting in uw gemeente. Blijf op de hoogte en voorkom negatieve gevolgen door u te laten informeren over dit belangrijke onderwerp. 

Wij bij administratiekantoor de Wolff helpen u graag!

Administraties | Belasting aangifte | Financieel advies