Meteen naar de inhoud

Salarisadministratie

Om de salarisadministratie in een bedrijf te voeren, zijn er specifieke dingen die moeten worden gedaan om de wettigheid ervan te waarborgen. Afhankelijk van de bedrijfstak en de CAO waarin uw bedrijf actief is, moeten verschillende personeelsgegevens in het systeem worden ingevoerd, zodat alles duidelijk is voor alle betrokken partijen.

Salarisadministratie uitbesteden

Als uw bedrijf personeel in dienst heeft, zult u de salarisadministratie willen uitbesteden. De loonadministratie is namelijk een complexe en tijdrovende taak die specifieke kennis en expertise vereist. Door de salarisadministratie uit te besteden, kunt u er zeker van zijn dat uw bedrijf voldoet aan alle relevante wetgeving.

De hoofdzaken van de loonadministratie

Eerst moet u nagaan welke collectieve arbeidsovereenkomst op uw bedrijf van toepassing is. Dit is belangrijk omdat het bepalend zal zijn voor de specifieke personeelsgegevens die in het systeem moeten worden ingevoerd. Vervolgens moet u de periode (per vier weken of per maand) voor de loonverwerking vaststellen. Dit is belangrijk omdat het zal bepalen wanneer de loonlijst moet worden verwerkt. Tenslotte moet u de relevante personeelsgegevens in het systeem invoeren. Dit omvat zaken als namen van werknemers, sofi-nummers en salarisinformatie.

Administraties | Belasting aangifte | Financieel advies